kultura-na-dlanu

Poziv za konferenciju za novinare

Poštovani,
pozivamo Vas na konferenciju za novinare povodom završetka projekta Vodni agent – društvena odgovornost prema vodi. Konferencija se organizuje u ponedeljak, 28. novembra 2016. godine sa početkom u 14h u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“, Bulevar despota Stefana 8 u Novom Sadu.
Projekat sprovodi UG Kultura na dlanu iz Novog Sada, uz sufinansiranje Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbija. Partner u projektu je Društvo vodna agencija iz Slovenije koje je nosilac projekta na medjunarodnom nivou koji trenutno obuhvata 20 država Dunavske regije.
Osnovni cilj projekta je podizanje nivoa informisanosti i svesti, pre svega dece, o vodi kao egzistencijalno važnom resursu. Projektom su obuhvaćeni učenici III razreda osnovnih škola ali i svi koji pokažu interesovanje. Kroz edukativne module i kreativne radionice i uz praćenje potrošnje vode deca saznaju o vodi, njenom značaju, zagadjenju i prečišćavanju. Imaju priliku da na kreativan način prikažu svoja razmišljanja. Najvažnije je da nakon projekta shvate razliku izmedju upotrebljene i potrošene vode, i da mala promena našeg ponašanja u ophodjenju s vodom može stvoriti veliki pomak u njenom očuvanju.
Više o projektu možete saznati na www.vodnaagencija.org i Fb stranici Vodna agencija i Kultura na dlanu. Dodatne informacije putem broja 061 229 0 829, Majda Adlešić, koordinatorka projekta.
Molimo Vas za odgovo jer potvrdjivanjem svog dolaska omogućavate nam korektan odnos prema upravi Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ koja je prihvatila učešće u projektu kao i organizovanje ove konferencije u svom prostoru.

Lep pozdrav
Majda Adlešić, koordinatorka projekta
Projekat podržali:

ministarstvo  detektiv-svet Društvo vodna agencija

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja